Pokriva više pozicija

Rođeni novo pojačanje "naciljali" u Hrvatskoj: Stiže li "univerzalac" u Velež? · Saznajemo

Admin Čaušević

Feđa Dudić je poznat po tome da preferira igrače koji mogu pokrivati više pozicija u ekipi. 

Velež je prije nekoliko dana predstavio Nermina Haskića, ali to sigurno neće biti ni prvo ni posljednje pojačanje mostarskog kluba u zimskom prijelaznom roku.

Proteklih sedmica Rođeni su se dovodili u vezu s dovođenjem niza pojačanja, a na kraju je potpuno iznenađujuće stigao Haskić s čijim dolaskom je riješen ofanzivni dio tima.

Kao moguća pojačanja spominjali su se i golman Jasmin Burić kojeg čeka novi angažman u Poljskoj, te Santos Clarismario iz Rudar Prijedora. Međutim, i ti poslovi su se prema svemu sudeći izjalovili.

Kako SportSport.ba saznaje iz izvora u Hrvatskoj na meti Veleža nalazi se i Matej Senić iz NK Varaždin, kluba koji se takmiči u drugom HNL-u.

Senić je igrač po Dudićevom ukusu. Može igrati u veznom redu, ali i posljednoj liniji te bi sigurno predstavljao vrijedno pojačanje za Mostarce.

U razgovoru sa hrvatskim kolegama rečeno nam je da se radi o igraču prvoligaškog kvaliteta te da igra u nekom od kluba iz HNL-a sigurno bi vrijedio pola miliona eura.

Međutim, njegov transfer u Velež je daleko od gotovog. Varaždin traži određenu obeštećenje za 26-godišnjaka pa klubovi još uvijek nisu pronašli zajednički jezik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Senić je ranije igrao u BiH, tačnije za ekipu GOŠK-a. Ove sezone je standardan sa 15 nastupa i dva postignuta gola. Ugovor s Varaždinom mu ističe na kraju sezone.

Inače, dovođenje kvalitetnog defanzivca bi za Velež moglo biti od krucijalne važnosti za klupske ambicije u drugom dijelu sezone kao što je to svojevremeno bio slučaj sa Kostom Manevim koji je ostavio odličan utisak i bio je pravi vođa posljednje linije Rođenih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.