Idu prema eliti

Zaboravljeni Nermin Zolotić piše prelijepu fudbalsku priču sa svojim klubom: San postaje stvarnost

Haris Zilić

Pomalo zaboravljeni bivši fudbaler Željezničara Nermin Zolotić (28) ima sjajnu sezonu sa svojim timom.

Zolotić je član ekipe Casa Pia koja se takmiči u portugalskoj Ligi 2, a nakon večerašnje utakmice 16. kola Casa Pia je na trećoj poziciji koja na kraju sezone vodi u društvo najboljih, obzirom da je lider Benfica B koja nema pravo nastupa u eliti, tako da bi u tom slučaju treća pozicija vodila direktno u Primeiru, u protivnom vodi u play off.

Ovaj simpatični klub je sa 0:2 savladao Vilafranquense golovima Jote u 33. i Savioura u 71. minuti.

I večeras je naš Nermin Zolotić odigrao cjeli meč za ekipu u kojoj je jedan od nasjtandardnijih fudbalera.

Zolotić je za Casa Pia u ovoj sezoni odigrao ukupno 18 mečeva u svim takmičenjima, od kojih je 14 u prvenstvu, a trener ga je većinom koristio u zadnjoj liniji iako mu je primarna pozicija zadnji vezni.

Casa Pia je prije osam godina bio četvrtoligaš, a najviše sezona u klupskoj historiji proveo je u trećem rangu portugalskog fudbala. U eliti su bile daleke 1939. godine, a riječ je o klubu koji dolazi iz predgrađa Lisabona i ove godine slavi svoj 102. rođendan.

Interesantno da je kapiten tima reprezentativac Malte Zach Muscat, a pored Maltežanina i bh. fudbalera u ekipi su i igrači iz Cape Verdea, Gvineje Bisaju, Albanije, Nigerije, Brazila, Južne Koreje...

Zanimljiva klapa koja bi na kraju sezone mogla ispričati jednu prelijepu fudbalsku priču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.