Trijumf Lakersa

Noć na NBA parketima obilježilo nekoliko košarkaša

A. Čaušević

Noć na NBA parketima obilježio je LeBron James koji je LA Lakersima donio treći trijumf u nizu.

Lakersi su bili domaćini Sacramento Kingsima te su na kraju upisali važnu pobjedu rezultatom 122:114.

Najbolji pojedinac utakmice bio je James sa 31 poenom te po pest asistencija i skokova. Odličan za goste sa 30 poena bio je Fox.

Brojku od 30 poena prešao je i VanVleet koji je u pobjedi Toronto Raptorsa nad San Antonio Spursima zabio 33 poena. Konačan rezultat meča glasio je 129:104.

Odlično izdanje su pružili Barrett (32 peona) i Randle (30 poena, 16 skokova) u pobjedi New York Knicksa nad Indiana Pacersima rezultatom 104:94.

Booker je sa 33 poena predvodio Phoenix Sunse na gostovanju kod New Orleans Peciansa i vrijednoj pobjedi 110:123.

Jedini meč koji nije donio individualni učinak preko 30 poena je duel Cleveland Cavaliersa i Memphis Grizzlisa. Gosti su slavili 106:110. Najbolji kod domaćina sa 27 poena bio je Garland, dok je goste predvodio Morant sa 26 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.