Foto: Screenshot

Trener Zrinjskog

Jakirović reagovao na saopštenje Slobode: "To je neistina..."

Edmir Škorić

Izjava Sergeja Jakirovića u jednoj hrvatskoj emisiji izazvala je reakcije Tuzlaka.

Jakirović je gostujući u jednoj od televizija u Hrvatskoj kazao da je najteže igrati u Tuzli zbog dobacivanja s tribina.

"Ima li tenzija na nacionalnoj osnovi? Ne mislim da nas drugačije gledaju u Sarajevu ili Banja Luci. Uvijek su svi korektni. Naš kapetan Bilbija je dijete Borca, igrači se jako poštuju međusobno. Najteže je u Tuzli jer tamo svašta viču, a najveća tenzija je na derbiju s Veležom. Ni derbi Hajduka i Dinama se s time ne može uspoređivati", kazao je perspektivni trener.

Dan nakon toga uslijedilo je saopštenje iz tuzlanskog kluba FK Sloboda, kao reakcija na tvrdnje Jakirovića kako je u Tuzli najteže.

"Grad Tuzla je uvijek bila i ostat će svjetli primjer zajedničkog života i multikulturalnosti kojim se svi građani Tuzle ponosimo i koju baštinimo. Zbog toga ne dozvoljavamo da se Grad etiketira na način da se ostavlja prostora raznim špekulacijama i intrepretacijama koje mogu dovesti do formiranja pogrešnih stavova o Gradu Tuzla", odgovorili su iz Slobode.

Sada se oglasio i HŠK Zrinjski sa izjavom trenera Jakirovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaista ne vidim nijedan razlog zašto se FK Sloboda oglasila priopćenjem, jer u emisiji u kojoj sam gostovao nisam rekao nijednu ružnu riječ o tom klubu, kao ni prema gradu Tuzli. Navodi se da sam izjavio kako sam u Tuzli doživio neugodnosti i netrpeljivosti, a to je neistina. Štoviše, jasno sam rekao da se radi o normalnom nogometnom folkloru koji nije ništa drugačiji nego na stadionima u HNL-u. Uostalom, radi se o TV emisiji koja se opet može pogledati, tako da ljude iz FK Sloboda ljubazno molim da još jednom poslušaju moje riječi", rekao je Jakirović.

Izjavu Sergeja Jakirovića u emisiji Sport nedjeljom možete pogledati na video klipu ispod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.