Rudari na čelu premijerligaške karavane

Boris Gavran tvorac sjajnih rezultata Rudara

Adnan Beganović

Nakon tri kola na čelu premijerligaške karavane na iznenađenje mnogih nalazi se Rudar iz Prijedora, a najveće zasluge za sjajne igre prijedorske momčadi sasvim sigurnu pripadaju mladom stručnjaku Borisu Gavranu.

Na otvaranju premijerligaške sezone Rudar je pred domaćim navijačima osvojio sam bod u duelu sa Leotarom i već tada se moglo čuti u bh. sportskoj javnosti da je Prijedorčani jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang.

Međutim, tako nisu mislili Boris Gavran i njegovi izabranici koji su u 2. kolu šokirali Pecaru, da bi potom tri boda iz Širokog Brijega potvrdili u duelu sa Drinom.

"Sjajno smo odradili pripreme i mislim da se to sada i vidi. Iako smo ostali bez sjajnog Asmira Avdukića, te iako su nam povrijeđeni Kušmić i Džafić, sjajno smo otvorili sezoni i zasluženo smo na vodećoj poziciji", rekao je za naš portal trener aktuelnog lidera Premijer lige i dodao:

"Kiksali smo u 1. kolu, no znali smo da imamo kvalitet i već u Širokom Brijegu smo to dokazali. Nakon tri kola nalazimo se na čelu tabele, a ako nam se ukaže prilika vrlo rado ćemo tu ostati i dalje. U narednom kolu  gostujemo Veležu i na tom susretu ćemo igrati na pobjedu".

Mladi i ambiciozni Gavran preuzeo je Rudar u prošloj sezoni, kada su svi već vidjeli prijedorskog premijerligaša u nižem rangu, no ovaj nekadašnji fudbaler Čelika vjerovao je u sebe i svoje trenerske sposobnosti.

"Kada sam dobio poziv iz Prijedora odlučio sam prihvatiti rizik. Znao sam da situacija u klubu nije baš sjajna, no s čelnim ljudima kluba sam zasukao rukave i uspjeli smo ostati u društvu najboljih, a sada smo na čelu tabele, što je dobar pokazatelj da nisam pogriješio. Iako smo imali start iz snova ambicije kluba nisu porasle, odnosno naš jedini cilj je ostati u Premijer ligi. Međutim, želim naglasiti da ćemo ukoliko nam se pruži prila za ostankom u vrhu, istu znati iskorisiti", ističe Gavran.

Šef stručnog štaba prijedorskog Rudara smatra da je i suđenje na početku ove sezone izvanredno, te da je i to jedan od razloga za dobar start njegove momčadi.

"Želim naglasiti da je i suđenje početkom ove sezone mnogo bolje u odnosu na neke prethodne. Igrali smo u Širokom Brijegu gdje smo doista imali izvanredne uslove, a i u posljednjem meču sa Drinom, glavni sudija susreta Adnan Pervan je sjajno odradio svoj posao. Mnogo mlađih sudija je sada na listi i doista me to raduje", zaključio je trener vodeće momčadi Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.