Ubjedljiv trijumf Manchester Citya

Građani bez problema do četvrtog kola FA Cupa

Haris Zilić

Manchester City je bez problema izborio plasman u četvrtu rundu FA Cupa, nakon ubjedljivog trijumfa protiv člana League Two (četvrtog ranga takmičenja) Swindona rezultatom 1:4.

Ovo je ujedno bila i prva utakmica trećeg kola koja je otvorila FA vikend na Ostrvu.

Građani su vodili sa 0:1 od 14. minute kada je Silva na asistenciju Palmera zatresao mrežu domaćina, a na 0:2 povisio je Gabirel Jesus u 28. minuti na dodavanje De Bruynea.

Igrala se 59. minuta kada Gundogan pogađa za 0:3, a Gabriel Jesus je u 62. minuti promašio penal.

U 78. minuti radost i za domaće navijače, McKirdy je na asistenciju Williamsa smanjio na 1:3, a konačnih 1:4 postavlja Palmer pogotkom u 82. minuti utakmice.

City je u ovoj utakmici opravdao ulogu velikog favorita, a Guardiola je kombinovao sastav i dao je priliku nekim mladim igračima poput Palmera, Mc Ateea, Mbetea, Lavie, Kaykya.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.