Gotovo je

Novak Đoković deportovan!

Eldar Ganibegović

Novak Đoković deportovan je iz Australije.

Nakon odluke Saveznog suda Australije da mu se oduzme viza, Đoković je za 12:30 imao zakazan let iz Melbournea za Dubai i napustio je Australiju.

On je na aerodromu fotografisan zajedno sa svojim trenerskim timom koji predvodi legendarni Goran Ivanišević. Njihov let do Dubaija trajat će čak 14 sati i u Ujedinjene Arapske Emirate bi trebali stići u večernjim satima po srednjoevropskom vremenu.

Podsjetimo, Đoković je u Australiju stigao 5. januara, taj dan proveo je u pritvoru na aerodromu, nakon čega je prebačen u hotel Park, hotel za imigrante u Melbourneu.

Na prvom suđenju prije sedam dana vraćena je viza najboljem teniseru svijeta, trenirao je i spremao se za Australian Open gdje je postavljen za prvog nosioca.

U prvom kolu trebao je igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića, no od toga neće biti ništa.

Australijski ministar migracija Alex Hawke imao je pravo da ponovo oduzme vizu Đokoviću, to je i učinio, a njegovu odluku danas je potvrdio Savezni sud Australije.

Nije poznato kakvi će biti naredni koraci Novaka Đokovića nakon što se vrati u Evropu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.