Vratio se u Premijer ligu

Marin Galić potpisao za Željezničar · Zvanično

Endin Čaušević

Željezničar se sprema za nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a igrački kadar uskoro bi mogao biti kompletiran.

Nakon prvog dijela sezone ekipu s Grbavice napustilo je nekoliko prvotimaca, ali i trener Tomislav Ivković. Za novog trenera izabran je Edis Mulalić koji je čini se uspio koliko-toliko da popravi stvari.

Željezničar je u dosadašnjem dijelu zimskog prelaznog roka ozvaničio dolaske Semira Štilića, Benjamina Šehića i Edina Cocalića, ali jasno je da će biti novih pojačanja.

Kao što je SportSport.ba najavio ugovor s Željom danas je potpisao i Marin Galić koji je na Grbavicu stigao kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 26-godišnji desni bek stiže u Željezničar iz Poljske gdje je igrao za Zaglebie u prvom dijelu sezone, ali se ove zims odlučio vratiti u Premijer ligu.

Galić je u najjačem rangu bh. fudbala igrao već za Zrinjski, Mladost, Borac i Krupu, a u svojoj karijeri nastupao je još za Branitelj iz Mostara i Inter iz Zaprešića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.