FOTO: EPA

ATP Dubai

Senzacija decenije i šokantan poraz Novaka Đokovića

Haris Zilić

Velika senzacija na teniskom turniru u Dubaiju iz serije ATP 500.

Jiriy Vesely inače 123. teniser svijeta porazio je najboljeg igrača današnjice  Novaka Đokovića.

Za Đokovića je ovo bio jedan od najtežih i najšokantnijih poraza u karijeri, a konačan rezultat je glasio 0:2 za češkog tenisera.

Po setovima je bilo 4:6 i 6:7 za igrača iz Češke koji je odigrao sjajan meč, a kada se činilo da se Đoković lagano vraća na pobjednički put stigao je danas šok u Dubaiju.

Možda je i ovaj "šamar" Đokoviću došao u pravi trenutak dok se još oporavlja od cijele situacije koja ga je zadesila početkom godine u Australiji, a tek od marta mjeseca kreću Masters turniri i pripreme za nove Grand Slam izazove.

Vesely će u polufinalu ovog prestižnog turnira igrati protiv boljeg iz duela Berankis - Shapovalov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.