Turski mediji javljaju

Bešiktaš dovodi Klosea?

Edmir Škorić

Turski mediji javljaju kako je Bešiktaš nadomak transfera njemačkog reprezentativca Miroslava Klosea. Nom napadač minhenskog Bayerna ipak ističe kako ne razmišlja o odlasku.

Navodno je trener Bešiktaša, Bernd Schuster, Miroslava Klosea označio kao prioritetno pojačanje kluba ovog ljeta, nakon što nisu uspjeli angažovati Brazilca Robinha.

Pojedini turski mediji su Klosea već "premjestili" u Istanbul. Navodno je i predsjednik kluba Yildrim Demiroren otputovao u Minhen kako bi završio pregovore. No, Klose ističe da nema namjeru napustiti aktuelne prvake Njemačke.

"Ne razmišljam uopće o odlasku iz kluba", kazao je kratko Klose.

Međutim, nije nemoguće da se transfer i dogodi do kraja prelaznog roka, obzirom da je holandski stručnjak na klupi Bayerna, Louis van Gaal kazao da do kraja prelaznog roka želi "smanjiti" igrački kadar.

32-godišnji Klose ima ugovor sa Bavarcima do 2011. godine, ali nije se previše naigrao prošle sezone. Za reprezentaciju Njemačke je odigrao 101 utakmicu i postigao 52 gola, te je za Elf nastupio na tri Svjetska prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.