Real osvojio 32. izdanje Santiago Bernabeu Trofeja

Di Maria: Veoma sam sretan

U debiju pred navijačima Real Madrida Angel Di Maria je postigao prekrasan pogodak u pobjedi Reala nad urugvajskim prvakom Penarolom (2:0) u okviru 32. izdanja Santiago Bernabueu Trofeja, koji se igra svake godine uoči početka nove sezone.

"Veoma sam sretan zbog dobro odigrane utakmice i zbog postignutog pogotka.Napravili smo dobar posao pobjedivši u posljenjoj utakmici pred novu sezonu. Igrali smo dobro u prvom dijelu, u drugom nešto lošije, ali srećom, postigli smo pogodak", rekao je nakon utakmice Angel Di Maria, pojačanje Reala iz Benfice.

Angel Di Maria se nada kako će njegove dobre igre u pripremnim utakmicama biti jasan signal Joseu Mourinhu da zaslužuje mjesto u početnih jedanaest, te se nada kako će Real uspješno otvoriti novu sezonu protiv Mallorce u nedjelju.

"Na početku meča sam bio malo nervozan, ali se sve dobro završilo. Nadam se da ću izboriti mjesto u početnom sastavu. Svi smo naporno radili kako bi se izborili za svoje mjesto, kako na treningu, tako i na utakmicama. Želimo dobar start u novu sezonu i nadam se da ćemo upisati pobjedu na otvaranju", rekao je igrač utakmice protiv Penarola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.