Uoči derbija na Koševu

Miljanovića zatekli pitanjem na press konferenciji: "Škakljivo je, ali to je demokratija"

Edmir Škorić

Trener Borca Nemanja Miljanović najavio je derbi sa Sarajevom koji se igra u subotu od 13 sati.

Utakmica Borca i Veleža u 21. kolu Premijer lige izazvala je dosta negativnih reakcija, naročito Mostaraca zbog suđenja Mirze Kazlagića i njegovih pomoćnika, ali nije to prvi put da se protivnici žale na suđenje nakon utakmica s Banjalučanima.

Jedno od pitanja novinara na danas održanoj presici glasilo je: "Zašto se priča o suđenju, a ne o dobrim igrama i trijumfima Borca?". Miljanović je dao svoj odgovor, uglavnom diplomatski, ne zalazeći u suštinu problema.

"Škakljivo pitanje. Hajde da se mi bavimo našim dijelom posla. Mi uvijek analiziramo ono što je dobro, što je manje dobro, što mislimo da je pravilno, nepravilno i to držimo unutar kuće. Ove tri utakmice smo odigrali kvalitetno i ne bih rekao da je ijedna pobjeda, što se tiče igračkog zalaganja i znanja na terenu, dovedena u pitanje. E sad, svako ima pravo na svoje mišljljenje. Demokratija je kod nas, ali još jednom, mi se bavimo našim stvarima i analize držimo unutar kuće", istakao je Miljanović.

On je također kazao da ne razmišlja o trećem dijelu sezone, već da je sav fokus na gostovanju na Koševu, a nakon toga važan revanš četvrtfinala Kupa BiH.

"Imamo i jako bitnu utakmicu u srijedu protiv Tuzle City, koja će biti otvorena a nama je mnogo važno da prođemo u polufinale Kupa BiH. I mi smo u stresu, idemo iz utakmice u utakmicu i gledamo da što to bolje odradimo. Ako protivnik zasluži pobjedu, čestitaćemo, ali važno je da mi svoj dio posla uradimo kako treba i napustimo teren podignute glave. To je naš prevashodni cilj".

Eventualnom pobjedom Borac bi napravio veliki korak ka plasmanu u Evropu, dok bi se Sarajevo našlo u veoma teškoj poziciji pred odlučujući dio šampionata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon 21. kola Borac je treći sa 36, a Sarajevo četvrto sa 31 bodom. Borac ima sve pobjede od nastavka sezone i nije primio nijedan gol u tri meča (računajući i Kup) te je dao ukupno šest golova.

Sarajevo je pobjedom nad Leotarom u Trebinju otvorilo drugi dio sezone, pa je uslijedila pobjeda nad Slobodom od 2:0 u Kupu, da bi onda stigao hladan tuš i 2:0 poraz od gradskog rivala Željezničara na Grbavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.