Magath želi Holanđanina

Schalke spremio 10 miliona eura za Vaarta

Edmir Škorić

Njemački mediji su sinoć objavili informaciju kako je Schalke skoro dogovorio transfer bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića iz Wolfsburga,  a danas stižu vijesti kako Magath u svojim redovima želi Rafaela van der Vaarta iz madridskog Reala.

Naime, Felix Magath već duže vrijeme pokušava angažovati jednog kvalitetnog playmakera, a često se u kontekstu sa timom iz Gelsenkirchena pojavljivao Zvjezdan Misimović, BiH reprezentativac i član njemačkog Wolfsburga.

No, kako Wofsburg olako ne pušta Misketa, Schalke se okrenuo novim rješenjima. Jedno od njih je i 27-godišnji Holanđanin Rafael van der Vaart. Poznato je da Vaart nije previše oduševljen statusom u kraljevskom klubu, a osim toga dobio je znatnu konkurenciju dolaskom nekoliko igrača u Real ovog ljeta.

Navodno bi Schalke Realu za njegov dolazak platio 10 miliona eura, a niti bivši igrač HSV-a nema ništa protiv povratka u Bundesligu.

"Čuo sam puno lijepih priča o Schalkeu. Prošle sezone su se potvrdili, a ove očigledno žele još dalje. Sve ljetne investicije su dokaz toga", kazao je Vaart.

Real je već dva svoja igrača ovog ljeta pustio u Schalke. Najprije Metzeldera, a nedavno i legendarnog napadača Raula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.