Uprkos povredama

Figo produžio sa Interom

Jedan od najboljih portugalskih igrača svih vremena Luis Figo ne planira okončati klupsku karijeru. Odlučio je da još jednu sezonu odigra u Interu, a najviše ga raduje dolazak Josea Mourinha na klupu “crno-plavih”.
Figo je posljednju sezonu u kojoj je Inter odbranio Scudeto uglavnom proveo na rehabilitaciji zbog čestih problema sa povredom.

“Prošle godine sam jako mnogo odsustvovao zbog povreda i nisam želio da na takav način završim karijeru. Mislim da sam sposobam odigrati još jednu godinu u Seriji ‘A’ ili Ligi prvaka kako bih svima pokazao da moguz igrati na vrslo visokom nivou, uprkos godinama.
Moja želja i želja čelnika kluba su se poklopile te smo vrlo lako pronašli zajednički jezik”, istakao je Figo, dodavši da je jako razočaran eliminacijom Portugala u četvrtfinalu Eura od Njemačke (2:3) jer je smatrao da njegova reprezentacija na EP-u može mnogo dalje od plasmana među osam najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.