Banjalučani će morati isplatiti potraživanja

Borac izgubio spor protiv trojice bivših igrača

Admin Čaušević

Vrlo česta pojava u bh. fudbalu je da igrači nakon odlaska traže svoja potraživanja od bivšeg kluba. 

U prošlosti su se mnogi premijerligaši suočili sa ovim problemom, a posljednji u nizu je Borac, još uvijek aktuelni prvak BiH.

Naime, Borac je dužan isplatiti potraživanja trojici bivših svojih fudbalera. Saopštio je to Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

"Za Marka Brtana, Gorana Zakarića i Sinišu Dujakovića, bivše fudbalere Borca, riješili smo sporove i uspjeli osigurati isplatu dospjelih potraživanja", poručili su iz SPFBiH, dodavši:

"Naši članovi se zahvaljuju Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH i pravnom timu na urađenom poslu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brtan se poslije odlaska iz Borca skratio u Hrvatskom dragovoljcu, dok je Dujaković odnedavno član Kozare.

Svakako najzvučniji transfer od navedenog trija je realizovao Zakarić koji je Borac napustio u januaru te je potpisao za Ohod u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.