Bizarna situacija na Kosovu

Igrači gurali vozilo hitne pomoći, unutra golman ležao bez svijesti

E. Škorić

Derbi kosovske Superlige odigrali su Gjilani i Ballkani, a meč je prekinut u samoj završnici nakon nemilih scena i velike tučnjave.

U 95. minuti Gjilani je došao do pogotka za 1:1 u derbiju kola, kada je golman Enea Koliqi zatresao mrežu gostiju.

Nakon toga nastao je opšti haos na tribinama, da bi potom domaći navijači utrčali u teren i napali golmana gostiju Stivija Frasherija. Tukli su ga dok je ležao bespomoćno na travi, a u jednom trenutku izgubio je svijest od silnih udaraca u glavu.

Kosovska policija naknadno je uhapsila huligana koji je mlatio golmana, pa bi on trebao odgovarati za svoje sramotne postupke.

Dan kasnije stiže i jedna bizarna priča sa spomenutog meča. Naime, golman Frasheri trebao je hitno da bude prevezen u bolnicu s vozilom hitne pomoći, ali kako je ono zapalo u blato, igrači su morali da ga guraju.

Blato je onemogućilo vozilu kretnju, pa su igrači bili prisiljeni da ga guraju kako bi izašao iz blata, nakon čega se zaputio prema bolnici, a nesretni golman unutra je neko vrijeme ležao bez svijesti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.