Važan meč za Tuzlake

Spahić: Nismo u mogućnosti da nekome prijetimo, imamo jednu pobjedu u osamnaest utakmica

Samir Mlaćo
Pred nogometašima Slobode u nedjelju je itekako važan premijerligaški meč.

Tuzlaci dočekuju Velež, a ukoliko ponovo ne upišu tri boda, dočekat će ih zanimljiva završnica i borba za opstanak u ligi.

Za navijače će ulaz biti samo 1 KM, te time vodstvo kluba koje je u mnogo čemu izgubilo kompas, želi 'nagovoriti' navijače da ispune Tušanj. Ipak, to je teško očekivati, s obzirom na formu Slobode, lošu situaciju oko kluba, užasan teren Tušnja...

Nedjeljni meč danas su najavili šef struke Slobode Amir Spahić i prvotimac Abid Mujagić.

"Nismo u mogućnosti da nekome prijetimo, u 18 utakmica upisali smo tek jednu pobjedu. Imamo puno kadrovskih problema, no sve ćemo učiniti da sa igračima koje imamo upišemo pobjedu“, kazao je Spahić.

Dotakao se i navijača.

“Ja sam prije svega navijač Slobode, a treba biti realan i reći da s obzirom na rezultate dobro iko dolazi na utakmice. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže i iskreno se nadam da ćemo pokušati napuniti stadion i dobiti meč“.

Govorio je i o igračkom kadru.

“Balić je povrijeđen i neće igrati do kraja, Husejinović ima problema sa ložom, dok Dženis Beganović ima tri žuta kartona“, dodao je Spahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je dobio i Mujagić.

“Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo i svjesni šta bi nam donijela pobjeda, ali i poraz. Spremni smo, iako imamo problema sa igračkom kadru. Moramo dati maksimum da probamo što bolje odigrati i osvojiti tri boda“, dodao je Mujagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.