Selektor Obale Slonovače povrdio

Drogba se povlači iz reprezentacije

Edmir Škorić

Špekulacije da će se Didier Drogba povući iz reprezentacije Obale Slonovače nisu pogrešne. Naime, takvu informaciju potvrdio je i novi selektor Slonova, Francois Zahoui.

Zahoui je u subotu novinarima u Abidjanu potvrdio ovu informaciju, rekavši kako je njegov nedavni sastanak sa Drogbom prošao neuspješno.

"Posjetio sam Drogbu u Londonu. On mi je rekao da je umoran i da se želi povući iz reprezentacije na neko vrijeme. Drogba je igrač svjetske klase koji nam je potreban, ali morao sam ispoštovati njegovu odluku. Mi ćemo sada poaditi na mentalnoj i fizičkoj spremi, te se moliti da se on jednog dana vrati u reprezentaciju", kazao je Zahoui.

Sportski analitičari tvrde da Drogba nije otišao zbog umora, kao što je naveo u obrazloženju, već zbog učestalih kritika nakon loših nastupa na SP-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.