Velež vodi 3:1 na poluvremenu

Posušju 'gori pod nogama', ali Rođene to ne zanima

Edmir Škorić

Velež vodi s 3:1 protiv Posušja u meču 27. kola Premijer lige.

Duelom hercegovačkih timova u Mostaru na stadionu Rođeni kompletiraće se 27. kolo.

Gostima utakmica bitnija zbog činjenice da se bore za opstanak, no i Velež ima svoju računicu, a kada je tako - onda je uvijek u prednosti.

Nakon 23 minute igre domaćin je poveo a gol je zabio Anđušić nakon asistencije Ćosića. Prethodno je jedan gostujući igrač karinalno pogriješio i loptu poklonio Salčinu u začetku akcije koje je Veležu donijela vodstvo. 

Ubrzo nakon toga Velež je mogao do 2:0, ali Haskić je glavom pucao pored gola nakon dobrog ubačaja Pršeša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, Anđušić nalazi ponovo put do mreže gostiju i Rođeni imaju sada već sigurnih i velikih 2:0. Do kraja prvog dijela Mostarci dolaze i do trećeg gola, Salčin je zabio na proigravanje Radovca. Prije samog odlaska na pauzu, Pavković pogađa za 3:1 i to je rezultat s kojim će se ući u nastavak duela.

Čuda se katkad dogode u nogometu, no čini se da će Posušje bodove spasa morati da potraži negdje drugo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.