Sudijska trojka na meču u Mostaru

Problem koji često 'uništi' utakmicu nije bio na ljepotici kola iza nas

Pohvale Rođenima i Posušju, te sudiji Musiću: Podatak sa meča u Mostaru itekako raduje

Samir Mlaćo

Veoma kvalitetan meč odigrali su u ponedjeljak Velež i Posušje u ljepotici kola koje je iza nas.

Gosti su na startu pokazali da se neće braniti, što je bilo i očekivano s obzirom da su im bodovi itekako potrebni, no na kraju smo vidjeli sigurnu i ubjedljivu pobjedu Mostaraca 5:2 (3:1).

Mostarci su bili efikasni i raspoloženi, zadnja linija Posušja nije imala rješenja za Anđušića, Zajmovića, Haskića, Dejanovića i društvo....

Svakako vrijedi istaći i zanimljiv podatak koji je sigurno dosta 'pomogao' da na stadionu Rođeni gledamo zanimljivu i dopadljivu utakmicu, te na kraju i efikasnu, a valjda se zbog toga i dolazi na stadione.

Radi se o broju prekršaja koji su dosuđeni, a kojih je bilo tek 21, u omjeru 12:9.

Odmah se igralo mnogo brže, bez sjeckanja igre, te stalnih prekida, a u sve se sjajno uklopio i glavni sudija Admir Musić iz Hrasnice sa svojim pomoćnicima Ibrišimbegovićem (Travnik) i Čolićem (Kupres).

Česti prekršaji, nepotrebno sjeckanja igre, 'valjanje' nogometaša,  skoro su realnost na bh. terenima. Jasno je da to donosi i manje stvarnog vremena igre, pa nogometaši Veleža i Posušja uz naravno autoritativnog sudiju Musića zaslužuju sve pohvale. 'Osjetilo' se to odmah i na rezultatu, zadovoljni su bili svi koji su uživo ili putem malih TV ekrana odlučili ispratiti meč.

U posljednjem duelu Posušja i Veleža na Mokrom Docu npr. zabilježeno je čak 35 prekršaja, u duelu Veleža i Tuzle City 38, a u duelu Širokog Brijega i Veleža na Pecari 34.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno to govori da je prosjek mnogo iznad 30, što bi se u budućnosti itekako valjalo promijeniti.

Svakako da za to doprinos moraju dati sve akteri, počevši od službenih lica, do nogometaša i ostalih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.