Portugalac u svom stilu za AS

Mourinho: Nisam Harry Potter

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak na klupi madridskog Rela, Jose Mourinho odgovorio je kritičarima nakon "mršavog" remija na gostovanju u Mallorci (0:0).

Real je u 1. kolu Primere odigrao tek 0:0 kod Mallorce, dok je Barcelona bez većih problema savladala Racing Santander (0:3). Španski mediji već su donijeli natpise: "Ni Mourinho ne može donijeti naslov na Bernabeu", ali bivši trener Chelseaja i Intera odgovara:

"Ja sam trener, a ne Harry Potter. On je čarobnja, a čarolija je fikcija. Ja živim za nogomet koji je stvaran. U Madridu sam svega dva mjeseca. Znate li koliko treninga sam imao sa svima zajedno, uključujući i nova pojačanja? Nije ih bilo ni deset...", kazao je Mourinho za španski dnevnik AS, dodavši:

"Ja sam idealna osoba za Reak Madrid, jer se nikoga i ničega ne bojim. Realu je potrebna stabilnost, a ja sam tu da bih je dao."

Podsjećamo, Mourinho je u maju potpisao četverogodišnji ugovor sa Realom, te je deseti trener Kraljeva od smjene Vicente del Bosquea iz 2003. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.