Sprema se i čeka novi angažman

Napustio Tuzla City nakon samo deset utakmica, a sada na atraktivnoj destinaciji uživa s porodicom

Endin Čaušević

Fudbalska javnost u našoj zemlji bila je iznenađena kada je Emilio Nsue početkom drugog dijela sezone potpisao za Tuzla City.

Nsue je sigurno jedna od najvećih zvijezda koja je igrala u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali njegova avantura u Tuzla Cityju trajala je svega nekoliko mjeseci.

Naime, Tuzla City je krajem prošlog mjeseca potvrdio da je Nsue odlučio da napusti klub nakon svega deset utakmica u tuzlanskom klubu. Iskusni igrač je pokazao da se radi o svjetskoj klasi jer je i pored loše fizičke forme uspio odigrati nekoliko dobrih mečeva i zabiti dva gola.

Međutim, klub s Tušnja otkrio je da je Nsue imao dogovor da može napustiti klub ukoliko dobije neku drugu ponudu koja je očito stigla i zbog toga Tuzla City nije mogao da spriječi njegov odlazak.

Nsue se nakon odlaska iz Tuzla Cityja s porodicom uputio ka Mallorci gdje se nalazi već dvije sedmice. U Mallorci je proveo najbolje dane svoje karijere, a očito da je Španija njegov drugi dom.

Iskusni igrač na Instagramu se pohvalio kako vrijedno trenira i održava formu, te bi se uskoro trebalo znati ime njegovog novog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Špekuliše se da će Nsue karijeru nastaviti u Aziji, a kako stvari stoje to će biti neki klub iz Indije. Ipak, zvaničnih informacija oko toga još uvijek nema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.