U Nikšiću će Čelik imati i podršku Robijaša

U Čeliku optimisti pred revanš sa Grbljem

Ištuk: Naša šansa su kontre

Danas od 17:30 sati u revanš utakmici prvog kola Intertoto kupa fudbaleri Čelika u Nikšiću braniće protiv Grblja prednost od jednog gola (3:2), stečeni prošle subote u prvom susretu odigranom u Zenici.

U našem timu vlada izuzetno optimistična atmsofera da mogu ostati neporaženi i proći u drugo kolo ovog evropskog klupskog takmičenja koje se ove sezone igra po posljednji put. 

„Vjerujem da ćemo prikazati bolju igru nego prije sedam dana u Zenici kada smo drugi gol iz naše nepažnje primili u sudijskom vremenu utakmice i sada se doveli u Nikšiću u nepovoljniji položaj. U svakom slučaju imamo kakvu takvu prednost koju ne mislimo izgubiti. Oni će nas morati napasti, a tu bi mogla biti naša šansa iz kontra napada da zabijemo gol i već u prvom poluvremenu obavimo posao. U svakom slučaju neće nam biti lako. Iako smo oslabljeni neigranjem kapitena Nermina Šabića smatramo da možemo proći u drugo kolo“, rekao je Ivo Ištuk, šef stručnog štaba Čelika.

U stručnom štabu trećeplasirane ekipe Premijer lige BiH iz prošlog šampionata napominju i kako su u posljednjih sedam dana dobro izanalizirali protivnika, te da sada znaju sve mane u igri Grblja.
Na Čelikovom golu danas u Nikšiću debitovaće Bojan Tripić, koji je ovog ljeta stigao iz redova aktuelnog šampiona naše zemlje Modriča Maxime, a Ištuk kaže i kako će od prvog minuta na teren poslati i Zorana Novakovića.

Naš tim tako bi u današnjem meču sa Grbljem trebao nastupiti u sljedećem sastavu: Tripić, Jurčević, Moranjkić, Hasanović, Marković, Salčinović, Pupčević, Kapetan, Duvnjak  (Gafurović), Novaković, Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.