Slijede još bolji dani za Rođene

Na Veležovoj proslavi dato veliko obećanje, kreće projekat od milion KM

Admin Čaušević

Velež prolazi kroz najbolji period u periodu poslije agresije na BiH, a kao šlag na tortu stiglo je osvajanje Kupa BiH.

Rođeni su stigli do prvog trofeja nakon 36 godina čekanja pa i ne čudi zašto među navijačima vlada velika euforija i entuzijazam zbog svega što slijedi.

Proslava osvajanja Kupa održana je pred oko 7.000 pristalica mostarskih Crvenih, a u nezaboravnoj noći dato je i veliko obećanje.

Navijače svakako zanimaju najviše rezultati i uspjeh na terenu, ali da bi se to desilo neophodno je ostvariti razne preduslove, jedan od njih je infrastruktura.

Mnogobrojnim pristalicama Veleža između ostalih su se obratili predsjendik Senad Husnić i direktor Džemil Šoše koji su najavili još bolje dane.

I dok je Šoše obećao jačanje igračkog kadra kako bi ekipu učinio još konkurentijim, Husnić je najavio početak radova na Areni Rođeni.

"Arena Rođeni će uskoro dobiti novi travnjak i još neke novitete što je također jedan od priorieta od početka rada. Idemo korak po korak nastojeći ispuniti sva obećanja kako smo radili i do sada", rekao je Husnić.

Kako smo uspjeli saznati prema informacijama koje imaju u Veležu radovi bi trebli početi za 10-ak dana, tačnije nakon što se završi sezona Premijer lige pošto su Rođeni u posljednjem kolu domaćini Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Troškovi postavljanja novog terena kreću se oko milion KM. Troškove će podijeliti FS BiH i Grad Mostar koji će učestvovati sa iznosom od oko 500.000 KM.

Podsjećanja radi, Velež ove godine slavi 100. rođendan i evidentno je da su se u mostarskom klubu potrudili da bude nezaboravan što potvrđuju sportski i infrastrukturni rezultati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.