Saznali su protivnike

Veležu i Tuzla Cityju se poklapaju termini na Grbavici: Ko će imati prednost?

Admin Čaušević

I drugu sezonu u nizu stadion Grbavica će biti domaćin evropskih mečeva drugih bh. klubova.

Nažalost navijača Željezničara njihov voljeni klub je ponovo ostao bez Evrope, pa će popularnu Dolinu ćupova koristiti Velež i Tuzla City.

Viceprvak Premijer lige i osvajač Kupa BiH su za domaće mečeve prijavili stadion Grbavicu što znači moguće preklpanje termina susreta.

Do preklapanja termina moglo bi doći u drugom pretkolu Konferencijske lige što je postalo jasno nakon današnjeg žrijeba parova.

Naime, prvi susreti 2. pretkola se igraju 21. jula, a Tuzla City i Velež su izučeni kao domaćini pa će konačna odluka o domaćinstvu biti donesena naknadno.

Tuzla City u prvom pretkolu igra protiv ekipe Tre Penne iz San Marina te ako prođe u drugo pretkolo za rivala će imati nizozemski Alkmaar.

Rođeni su u 2. pretkolo otišli direktno, a za rivala su dobili pobjednika dvomeča 1. pretkola između Alashkerta iz Armanije i Hamrun Spartansa sa Malte.

Kao vjerovatna solucija nazire se da Velež ili Tuzla City unaprijed uspiju dogovoriti promjenu domaćinstva sa svojim rivalima što je česta praksa u mečevima kvalifikacija.

Od prošle sezone pravilo u gola u gostima više ne važi pa i igranje eventualnog revanša na svom stadionu ne igra toliko važnu ulogu kao što je to bio slučaj ranije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.