Foto: Twitter

Fabrizio Navarro

Nova tragedija u svijetu fudbala: Od srčanog udara u snu preminuo fudbaler Atletico Tucumana

Eldar Ganibegović

Fabrizio Navarro, 21-godišnji fudbaler Atletico Tucumana pronađen je mrtav. 

Fabricio Navarro bio je igrač rezervi argentinskog Atletico Tucumana. Kako javljaju lokalni mediji, 21-godišnjak se nakon treninga vratio kući, jeo i zaspao. Za vrijeme spavanja došlo je do srčanog udara od kojeg je preminuo. 

"Ovo je veliki gubitak za nas. Fabrizio je imao samo 21 godinu i veći dio života proveo je u klubu. Nažalost, pronađen je kod kuće kada više nije bio živ", rekao je glasnogovornik kluba Mario Avila.

"Atletico Tucuman sa žalošću objavljuje smrt Fabrizija Navarra. Mladić, rođen 2001. godine, u poslijepodnevnim satima je doživio srčani udar. S poštovanjem i ljubavlju pratimo njegovu porodicu i prijatelje u ovo teško vrijeme", objavio je klub na Twitteru.

Navarro je igrao kao napadač. Kao i svaki drugi sportaš, redovito se testirao. Niti jedan od rezultata nije pokazao probleme sa srcem. Klub tvrdi da je igračeva smrt bila iznenadna i potpuno neočekivana.

"Smrt fudbalera pokrenula je alarm. Zašto se to dogodilo? Što se uopće dogodilo?" - pita se Clarin.com.

"Iznenadni srčani zastoj i smrt kod mladih su vrlo rijetki, ali nažalost mogući. U bolovima se pridružujem porodici pokojnika. Ne mogu zamisliti kroz što sada prolaze", rekla je kardiologinja Carolina Gonzalez, koju citira spomenuti portal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.