Foto: E. Dindić

Pala Sloga

Tempira se forma za Evropu: Tuzla City slavio u prijateljskoj utakmici

Eldar Ganibegović

FK Tuzla City lagano tempira formu za debi u Evropi.

Danas je ovaj tim u prijateljskoj utakmici s minimalnih 1:0 savladao dobojsku Slogu.

Gol odluke postigao je Samir Burić još u prvih 45 minuta utakmice.

Brajlović, Dario, Ćosić, Hrkač, Šukić, Gavrić, Felipe, Abidu, Veselinović, Burić i Rekić činili su početni sastav Tuzla Cityja, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili Fejzić, Čeliković, Šehić, Karić, Mehidić, Karjašević, Mehanović, Mendeš, Mišić, Nargalić i Krpić.

Podsjetimo, Tuzla City nastup u Evropi započinje u 1. pretkolu Konferencijske lige protiv Tre Pennea iz San Marina i veliki ja favorit u tom dvomeču.

U drugom pretkolu očekuje ih dvomeč protiv mnogo većeg kluba, holandskog AZ Alkmaara. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije današnje utakmice Tuzla City predstavio je, podsjetimo, i novo pojačanje, a u pitanju je Mićo Kuzmanović koji se tako nakon igranja za Rudar Velenje i Celje u Sloveniji vratio u Premijer ligu.

Ovaj ofanzivac karijeru je počeo u Modriči, igrao je u Bosni i Hercegovini još za Zvijezdu iz Gradačca, Borac, Drinu, Mladost DK i Sarajevo, te za Jagodinu u Srbiji, te belgijski Mouscron.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.