Emotivna poruka za Mostarce

Radović se oprostio od Rođenih: "U životu sam zaplakao dva puta..."

Edmir Škorić

Slaviša Radović napustio je Mostar i karijeru nastavlja u Latviji.

Ovaj 28-godišnjak je sve dogovorio s Liepajom i nakon nepune dvije godine odlazi iz Mostar, a prethodno je bio član Radnika iz Bijeljine. Mostarski klub potvrdio je njegov transfer.

Radovića je u Velež doveo Feđa Dudić, a ovaj mu se oduživao sjajnim partijama tokom protekle dvije sezone. U Veležu su itekako zahvalni Radoviću na svemu urađenom i nisu mu pravili pretjerane probleme kada je odlučio da ode u inostranstvo.

Nakon osvojenog Kupa BiH i odigranih nekih najvećih mečeva u historiji Rođenih, došlo je vrijeme da okrene novu stranicu u životu, a od svog sada već bivšeg kluba emotivnim se riječima oprostio na društvenim mrežama.

"Dragi moji Rođeni, fudbalera profesionalca životni putevi vode od kluba do kluba.
U Mostaru sam zaplakao dva puta - prvi put kad se rodio moj Luka i danas dok sam pakovao kofere u Mostaru. I tad sam shvatio da vi zaista jeste moji rođeni. Svi divni ljudi u klubu, na Veležovim tribinama i, naravno, oni čiji značaj ponekad ostane u drugom planu - Veležova Red Army. Drago mi je i čast mi je sto sam nosio ovaj sveti dres i sto sam osvojio prvi trofej u karijeri baš u Veležu. Hvala upravi, trenerima i svim ljudima koji su u drugom planu a rade veliki posao za ovaj klub. Sve vas iskreno pozdravljam. Nikad zbogom, samo doviđenja" poručio je Radović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radović je ponikao u srbijanskoj Lokomotivi, ali većinu karijere proveo je u BiH. Igrao je i za Olimpik, prethodno za zvorničku Drinu, te ima poprilično bogato iskustvo i veliki broj utakmica u svojim nogama. U Veležovom dresu je odigrao 61 utakmicu, postigao je četiri gola i tome dodao devet asistencija.

S obzirom na kvalitete koje posjeduje, nema nikakve sumnje da će ovaj lijevi bek brzo dobiti svoje startno mjesto u novom timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.