Promjene u omladinskim kategorijama

Legendarni Edin Ćurić novi direktor omladinske škole FK Željezničar

Midhat Šljivak

FK Željezničar dobio je danas novog direktora omladinske škole.

Ovo funkciju će u narednom periodu obavljati legendarni fudbaler Plavih s Grbavice Edin Ćurić.

Ovaj 59-godišnji stručnjak je apsolutna legenda Grbavice. Odigrao je gotovo 400 utakmica za Željezničar od 1980. do 1989. godine, a potom je nastupao za španski Las Palmas i portugalski Portimonense.

Ćurić je potom radio s mlađim kategorijama u Nizozemskoj. Radio je u ekipi Willem II te kao trener nekoliko niželigaša.

Na Grbavici se nadaju da će s njim krenuti nova era u omladinskoj školi FK Željezničar koja je u prošlosti dala istinske fudbalske velemajstore.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Među njima je i Ćurić pred kojim je sasvim sigurno veliki posao.

Klub s Grbavice je objavio konkurs za trenere u omladinskom pogonu. Novi treneri će biti odabrani u narednim danima, a cilj je da omladici sarajevskog velikana za početak budu na nivou regionalnih ekipa Dinama, Partizana, Crvene zvezde...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.