Klub iz Olova slavio protiv Mladosti

Pojačanje iz Rudara u prvom meču briljiralo u dresu Stupčanice

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Stupčanice iz Olova danas su na stadionu Mladosti odigrali prijateljski meč u okviru priprema za početak 1.lige FBiH. U zanimljivoj utakmici pobjedu je na kraju slavila ekipa iz Olova rezultatom 1:2.

Mladost će u narednoj sezoni u 1.ligi FBiH ponovo igrati sa domaćim kadrom, pretežno omladincima, koje će s klupe predvoditi trener Almir Hasanović. S druge strane ekipa koju predvodi Faruk Dedić, nakon sjajne sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, te prolaska kroz doigravanje u 1.ligu FBiH, ne žele u višem rangu plesati samo jedno ljeto.

Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom gostiju 0:1, a strijelac u 23. minuti bio je Adi Bešić, nogometaš koji je iz Rudara stigao u ekipu Stupčanice.

U drugom dijelu viđen je još bolji nogomet, a domaćini u 48. minuti preko Faruka Piljuga stižu do izjednačenja 1:1. Nakon toga ništa se nije dešavalo do 65. minute, kada nakon dosuđenog kaznenog udarca, svoj drugi gol na današnjem meču, ovaj put s bijele tačke postiže Adi Bešić za konačnih 1:2 za ekipu Stupčanice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.