Plavi slavili protiv Zrinjskog

Željezničar u Mostaru prekinuo crni niz koji je trajao skoro dvije godine!

Endin Čaušević

Željezničar je večeras u velikom derbiju u gostima pobijedio Zrinjski sa 2:1 u meču 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je dominirao u prvom poluvremenu i u 36. minuti domaći su poveli sa 1:0 golom Nemanje Bilbije, ali je vodstvo moglo biti ubjedljivije jer su propustili nekoliko velikih šansi.

To im se osvetilo u drugom poluvremenu kada je Željezničar zaigrao odlično i uspio je da dođe do velikog preokreta.

Plavi su na 1:1 poravnali u 65. minuti kada je rezervista Hamza Gasal postigao odličan pogodak koji je vratio Željezničar u potpunosti u ovu utakmicu.

U 83. minuti utihnuo je stadion u Mostaru. Štilić je petom proigrao Mekića koji sjajno pogađa s vrha kaznenog prostora za 2:1 i veliki preokret i pobjedu Željezničara u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom pobjedom Željezničar je prekinuo očajan niz mečeva u gostima jer su Plavi po prvi put nakon 2. decembra 2020. godine slavio u gostima na jednom meču Premijer lige.

Zanimljivo da je i tada Željezničar pobijedio Zrinjski u Mostaru i to istim rezultatom 2:1. Od tada, pa do večeras Željo nije znao za pobjedu u gostima i taj crni niz večeras je konačno prekinut.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.