Press konferencija

Dudić pred Slogu: Problem je kad se igrači opuste nakon jedne dobre pobjede

Eldar Ganibegović

Treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi nam duel Sarajeva i Sloge.

Tim povodom trener Bordo tima Feđa Dudić govorio je na press konferenciji.

"Želio bih čestitati Slogi na ulasku u Premijer ligu BiH, a u prva dva kola su pokazali da neće biti prolaznici i da su zaslužili to mjesto. Radujem se našoj utakmici, a što se tiče nas, ovo je period kada je lijepo biti uposlenik FK Sarajevo i lijepo je biti navijač ovog kluba i ta neka pozitivna atmosfera se vidi, kada se prođe gradom i na treningu", rekao je Dudić na početku na dodao:

"Sve je na dobrom nivou, dosta dobrih stvari se napravilo u ovih mjesec dana, ljudi su to prepoznali i drago mi je zbog toga. Međutim, mi smo čvrsto na zemlji, napravili smo analizu protiv Borca i koliko je bilo dobrih stvari, toliko je bilo i loših. Pokušat ćemo to ispraviti, a od utorka smo se okrenuli ekipi Sloge koja ima dobrih pojedinaca, posebno prema naprijed".

Kada je u pitanju Sloga, smatra da nema nepoznanica:

"Igrači su upoznati o svemu što se tiče ekipe Sloge, a uvijek je problem bio kada se nakon jedne dobre pobjede igrači opuste. Ja vam sigurno mogu reći da to kod nas neće biti problem i očekujem da maksimalno uđemo u ovaj meč. Naš cilj je tri boda i od toga nećemo odustati."

Ima još dobrih vijesti za navijače, vraćaju se određeni igrači.

"Što se tiče igračkog kadra, vraća se kapiten Suljić, Aničić će biti u rotaciji, Salčin je počeo trenirati i ono što najviše raduje i navijače i sve, Avramovski je u trenažnom procesu i ako danas prođe trening kako treba, bit će među 20 igrača u zapisniku i trebao bi dobiti minutažu".

"Volio bih da nam navijači svojim dolaskom pokažu koliko su zadovoljni s ovim što radimo, da li smo na dobrom putu i to će nam biti najbolji pokazatelj koliko ispravno radimo. Ovim putem ih još jednom pozivam da nas podrže, a ja im obećavam da ih sigurno nećemo razočarati", zaključio je strateg FK Sarajevo.

Riječ je nakon toga dobio i kapiten Asmir Suljić.

"Očekuje nas utakmica protiv Sloge iz Doboja koja je pokazala u prva dva kola da sigurno posjeduje kvalitet. Mi smo fokusirani smao na sebe, protiv Borca smo na najbolji način otvorili sezonu. Svaka utakmica nam je bitna i tri boda protiv Borca moramo sutra potvrditi protiv Sloge. Spremni smo da to pokažemo. Vratili su se neki igrači, konkurencija je iz dana u dan sve bolja i bolja i mislim da je šef na slatkim mukama ko će da nastupi sutra u prvih 11 i ko će da bude na klupi", kazao je Asmir pa dodao:

"Treba da istaknemo tu pozitivnu atmosferu koja je mislim najbolja otkad sam ja tu. Nadam se ćemo zadržati pozitivnu atmosferu u ekipi i da ćemo osvojiti tri boda. Pozvao bih navijače da dođu, ekipi je potrebna podrška, da svi zajedno iz dana u dan rastemo i ja se nadam da ćemo sutra to na terenu pokazati."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Sarajevo - Sloga igra se u subotu s početkom od 21 sat. 

Podsjetimo, Sarajevo je bilo slobodno u prvom kolu, a u drugom je s 1:3 savladalo Borac, dok je Sloga remizirala s Borcem 2:2 pa počistila Leotar s 4:0. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.