Najluđi je na svijetu

Dugo će se pričati o onom što je za stolom napravio Ronnie O'Sullivan

Midhat Šljivak

Snooker legenda Ronnie O'Sullivan čovjek je o kojem se mogu ispričati brojne priče.

Njegov majstorluk sa štapom nikada nije bio upitan. Jedan je od najboljih, ako ne i najbolji snooker igrač svih vremena, no 'luda glava' ga je često znala koštati.

Međutim, 'Raketa' je zbog svoje 'ludosti' omiljen među snooker publikom. Dokaz da mu niko ravan nije po potezima stigao je u meču s Alijem Carterom kojeg je lagano dobio.

Potrudio se Ronnie da ostane dodatno upamćen. Glasno je prdnuo ispred sudije i nasmijao je prisutne oko stola.

Zaista je nevjerovatan.

Niko u svijetu sporta nije napravio ono što je Ronnie O'Sullivan: "Nije mi se igralo, ali..."

Ronnie O'Sullivan osvojio je u maju ove godine sedmi naslov prvaka svijeta u snookeru.

Legendarni 'The Rocket' je u Crucible Teatru pobijedio Judda Trumpa 18:13 i uzeo je naslov najboljeg na svijetu.

Ipak, O'Sullivan tvrdi da nije želio da osvoji ovaj trofej i da je to učinio samo zbog TV ekipe koja je snimala dokumentarac o njemu.

Nije mu se igralo, ali je odlučio da uzme trofej iz poštovanja prema ljudima koji su ga snimali.

"Odavno sam odlučio da je bolje da izgubim ako bude previše pritiska. To sam osjetio tokom Svjetskog prvenstva. Nisam uživao, ali bila je tu ta TV ekipa koja me je pratila i zbog njih sam igrao najbolje što znam".

"Zbog toga sam pobijedio, a ne što sam to želio. Bilo mi ih je žao i to me motivisalo da idem jače nego što bih inače igrao", istakao je Ronnie O'Sullivan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.