Euforija u glavnom gradu

Navijači u velikom broju dolaze na Koševo: "Novo" Sarajevo sve je gledanije

Edmir Škorić

Sarajevo u 21 sat na Koševu dočekuje Posušje u meču četvrtog kola Premijer lige BiH.

Bordo tim ima šampionske ambicije, jasno je to nakon odrađenog prijelaznog roka i prva dva odigrana meča. Sarajevo je nadigralo Borac, pa Slogu, postiglo čak sedam golova na dva duela i večeras je apsolutni favorit.

Navijači su prepoznali promjene, oduševljeni su načinom na koji sada igra njihov tim i u sve većem broju dolaze na domaće utakmice.

Protiv Sloge iz Doboja na Koševu zaista veliki broj navijača, a čini se da će ta cifra, ma kolika god ona bila, večeras biti i premašena.

Sat vremena prije početka utakmice oko stadiona Koševo je veliki broj navijača, koji i dalje pristižu i Sarajevo će imati ogromnu podršku s tribina.

Upravo je to ono što je tražio i želio trener Feđa Dudić, koji je na press konferenciji u petak rekao:

“Da. To je to što se tiče Koševa. Ovo je zadnja utakmica u ovom razdoblju. Još jedan motiv da svi dođemo i da ispratimo Koševo na jedan određen period. Da se oprostimo sa dobrom posjetom i odličnim navijanjem. Definitivno od ponedjeljka kreću radovi. U srijedu igramo u Zenici”, potvrdio je Dudić.

I sami navijači Sarajeva posljednjih dana su kroz razne akcije animilirali sve da dođu na najveći bh. stadion i da podrže svoj tim na putu prema tituli.

Dudić je za večeras odabrao sljedećih 11 igrača: Dizdarević, Đokanović, Aničić, Musa, Tomašević, Čirkaj, Kapić, Ikić, Varešanović, Suljić, Džafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje u sastavu: Kukić, Milanović, Bešlić, Landeka, Krišto, Hanuljak, Jović, Šilić, Horić, Dadić, Boban.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.