Trener Slobode najavio duel s Borcem

Jahić: Kod njih sjedi na klupi, a kod nas prije dva mjeseca bio glavni igrač, to sve govori

Edmir Škorić

Sloboda je u prva dva susreta nove premijerligaške sezone ostvarila solidan učinak i osvojila jedan bod.

Tuzlaci su prvo poraženi s 2:0 od Širokog Brijega, da bi u prošlu nedjelju u Gradačacu remizirali s gradskim rivalom Tuzla Cityjem, a već sutra ih očekuje u Banovićima duel sa Borcem koji je na programu od 17 sati.

Duel je to ekipa koje nisu najbolje otvorile sezonu, s tim da su Banjalučani vezali dvije pobjede i uspjeli da saperu gorak ukus sa početka sezone. Ovo će svakako biti teška utakmica u kojoj nema izrazitog favorita, a novinarima se po uobičajenom protokolu dan ranije obratio trener Slobode Adnan Jahić.

"Nismo se dugo vidjeli i nismo imali ni povoda da napravimo neki zajednički press. Mislim da su svi treneri koji su dolazili na mjesto šefa stručnog štaba imali veću 'podršku' novinara, a zašto je to tako, ja ne znam", rekao je Jahić u uvodu, pa se onda "prebacio" na glavnu temu.

"Igramo sutra protiv ekipe koja definitivno ima kvalitet, od golmana do 20. igrača u zapisniku. Kod njih Predragović sjedi na klupi, kod nas je bio glavni igrač prije dva mjeseca, onda vidimo o kakvoj se ekipi radi. Izuzetno cijenim njihovog trenera Lalatovića. Pratio sam njegov i mi kao liga smo dobili na kvalitetu dovođenjem tog stručnjaka.

"Nama sutra niko ne može uzeti našu volju i htjenje. Posjedujemo mlad tim. Odigrali smo dobru i zahtjevnu utakmicu protiv Tuzla Cityja, a imali smo samo 2 igrača preko 25 godina. Ovaj tim će imati i uspona i padova. Vas kao novinare molim da budete uz nas. Kad izgubimo utakmicu u Banovićima sa osam juniora, to su onda pogrdni natpisi. Kao trenera me zabole te stvari. Ja se s tim mogu izboriti, ali možda utječe na ove mlade igrače", ističe strateg crveno-crnih.

"Sutra nema Kurtalića, koji će nam faliti zbog našeg rostera, a Saida Husejinovića nema i pitanje je možemo li ga koristiti i u ovoj polusezoni zbog njegovih zdravstvenih problema".

"Bićemo sutra odgovorni, borbeni i jaki za Borac. Pozivam navijače da budu naš 12. igrač, hvala im za podršku u Gradačcu. Ovim mladim igračima treba podrška", dodao je Jahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Emir Jusić je također najavio sutrašnji meč i pozvao navijače Slobode da dođu sutra u Banoviće.

"Borac je izuzetno kvalitetna ekipa, bili su prvaci prije dvije godine. Prije nepunih mjesec igrali su evropske utakmice. Što se nas tiče, moramo htjenje i borbu sa prošle utakmice prenijeti na ovu. Nadam se da ćemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je Jusić, koji je također pozvao naviajče da podrže klub sutra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.