Novi transfer bh. fudbalera

Obećana zemlja za bh. fudbalere: Amar Rahmanović napustio Tursku i otišao u Rusiju

Midhat Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Rahmanović (28) napustio je turski Konyaspor i karijeru nastavlja u Rusiji.

Rahmanović je, kako SportSport.ba saznaje, potpisao trogodišnji ugovor s ekipom Krylia Sovetov Samara.

Turski Konyaspor dobio je obeštećenje od ruskog kluba. Kako saznajemo, ta cifra iznosi oko 750.000 eura.

Rahmanović Tursku napušta nekon godinu i po dana. On je u Konaypor stigao iz FK Sarajevo u januaru 2021. godine za 300.000 eura. Igrao je veoma dobro u ovom timu i u 53 odigrana meča postigao je sedam pogodaka.

Ipak, ponuda iz Rusije se nije mogla odbiti. Rahmanović je odlučio napraviti transfer i karijeru nastavlja u društvu najboljih ruskih klubova.

Rusija je postala prava oaza za bh. igrače. Ovog ljeta tamo su otišli Ivan Bašić (Orenburg) i Igor Savić (Torpedo) i Rahmanović je treći igrač koji odlazi u ovu zemlju u veoma kratkom periodu.

Amar Rahmanović je u karijeri proveo veliki broj klubova, a najbolje partije pružao je u dresu FK Sarajevo. Odlični nastupi na kraju su mu donijeli transfer u Tursku.

Prije tima s Koševa nastupao je u Sloveniji za Celje Maribor i Koper, igrao je u Hrvatskoj i Srbiji, a u BiH je pored Sarajeva kratko nastupao za sarajevski Olimpic te tuzlansku Slobodu, gdje je i počeo karijeru.

Rahmanović je odigrao i pet utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Njegov novi tim je trenutno na 10. poziciji ruskog šampionata. Samara je nakon osam kola osvojila devet bodova i ima učinak od dvije pobjede, te po tri remija i poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.