Vaterpolo turnir u Sarajevu

Magoda: Podrška sportskim događajima će biti bolja i jača

Haris Zilić

U Sarajevu nas očekuje još jedan zanimljiv sportski događaj.

Vaterpolo je sport koji lagano dolazi i na sportsku scenu u Bosni i Hercegovini, a tako će biti i ove godine.

Prepoznajući veliki značaj i važnost sporta u turističkom lancu, Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržala je 12. međunarodni vaterpolo turnir  “Sarajevo champions challenge 2022.“ koji 17. i 18. septembra organiziraju JP Olimpijski bazen Otoka i Vaterpolo savez Kantona Sarajevo na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Obraćajući se na današnjoj press konferenciji povodom najave ovog događaja Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglasio je da je ovo još jedan u nizu sportskih događaja čijom podrškom uz Ministarstvo kulture i sporta KS, poziciniramo Sarajevo kao grad sporta i kulture, te zajedno dokazujemo da se predanim radom može bolje i više, podržavajući najbolje projekte.

"Uvjeren sam da će ovaj vatrepolo turnir pozicionirati Sarajevo onako kako dolikuje – mi imamo Olimpijski bazen za takmičenje, prostor koji će zadovoljiti izazove ovog takmičenja", izjavio je Magoda i dodao:

"Naše Sarajevo je olimpijski grad."

Magoda je poručio da će promocija grada i podrška projektima biti nastavljena još bolje i jače.

U Sarajevo povodom takmičenja stižu ekipe iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, te ekipe iz nekoliko gradova BiH.

Turnir počinje u 10:30 sati svaki dan (subota i nedjelja) a ulaz je besplatan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.