Jelen Superliga Srbije, 5. kolo

Partizan ne posustaje, Rad bolji od Hajduka

Edmir Škorić

Danas su odigrane posljednje tri utakmice petog kola Jelen Superlige Srbije. Partizan je slavio u Čačku protiv Borca, dok su domaće pobjede ostvarili Rad i Spartak (S).

"Crno-belima" su pobjedu u Čačku donijeli Brazilac Cleo (71.) i Miloš Bogunović (85.). Tako su se momci trenera Aleksandra Stanojevića vratili na čelo tabele, te je jedina ekipa koja je ostvarila svih pet pobjeda u prvenstvu.

Rad je golom Dimitrijevića savladao Hajduk iz Kule, dok su Spartak i Sloboda remizirali u Subotici, odigravši 2:2. Rad je vodio sa 2:0 golovima Torbice (penal) i Ubiparipa, ali su gosti preko Pavičevića u zadnjih desetak minuta došli do jednog boda.

Jelen Superliga Srbije, 5. kolo:
Borac - Partizan 0:2 (Cleo 71, Bogunović 85)
Rad - Hajduk Kula 1:0 (Dimitrijević 69)
Spartak Subotica - Sloboda PS 2:1 (Torbica 8 - penal, Ubiparip 67/ Pavičević 82, 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.