Nismo mnogo pokazali

Poraz bh. juniora od Poljske

Samir Mlaćo

U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Gdinji od Poljske sa 0:2 u susretu prvog kola grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023.

Domaći tim do prednosti dolazi u 40'. Antoni Kozubal šutira iskosa sa desne strane, golman Luka Pršlja odbija loptu, ali do Mateusza Kowalczyka koji je precizan za 0:1.

U 88' Milosz Brzozowski sa lijeve strane šalje loptu za Szymona Michalskog koji sa desetak metara postiže gol i postavlja konačan rezultat utakmice.

Ovaj meč obilježila je i povreda člana FK Sarajevo Enedina Mulalića koji je nakon nešto manje od pola sata igre morao napustiti teren.

U igru je ušao Danijel Mijatović.

Selektor juniorske reprezentacije naše zemlje je Mario Ivanković koji je naslijedio Ivicu Barbarića iza kojeg su sjajni rezultati. Barbarić je nakon ovog angažmana sjeo na klupu NK Široki Brijeg i nakon 11 kola nalazi se na liderskoj poziciji Premijer lige.

Bh. tim je nastupio u sastavu: Luka Pršlja, Enedin Mulalić (27. Danijel Mijatović), Dominik Peštić, Rijad Smajić, Savo Šušić (46. Seid Pramenković), Haris Ališah (84. Niko Kovač), Anes Krdžalić (75. Antonio Prskalo), Irfan Ramić, Zvonimir Plavčić (46. Neriman Kočević), Matej Šakota, Aleksandar Kahvić.

U drugom susretu grupe Italija je sa 2:0 pobijedila Estoniju.

Mečevi drugog kola na programu su 24. septembra. Bosna i Hercegovina će se od 12:00 sati sastati sa Italijom dok susret Poljska-Estonija počinje u 18:00 sati.

Da li ćemo protiv veoma kvalitetne selekcije Italije moći nešto bolje, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.