Sjajna vijest

Fudbal se vraća tamo gdje ga nije bilo 10 godina

Esmer Oštraković

Svi znamo šta se proteklih godina dešavalo u Siriji, a obzirom na cjelokupnu situaciju naravno nije bilo niti sporta u ovoj zemlji.

Ipak, čini se da dolaze ljepša vremena kada je riječ o sportu u Siriji, barem ako je vjerovati onome što govore ljudi iz FIFA-e.

Naime, iz FIFA-e su izdali saopštenje u kojoj su potvrdili da će istražiti mogućsnot da se krenu odigravati prijateljske utakmice u ovoj zemlji.

Utakmice bi bile odigrane u glavnom gradu ove zemlje, Damasku, gdje bi se odigrale prijateljske utakmice između Sirije i neke od reprezentacija iz Svijeta.

Održano je nekoliko sastanaka na ovu temu, te se čini kako će se to i ostvariti, ali još uvijek je pitanje kada i na koji način.

Iako se iz Sirije nisu oglasili oko svega ovoga, njihovi navodi su samo ti da se u njihovoj zemlji krše ljudska prava, te da ne razmišljaju o nogometu.

Međutim iz FIFA-e kažu da upravo nogometom i sportom žele da zaustave sve što se događa, te da na neki svoj način pomognu.

Prije je sve bilo na ideji, ali iz FIFA-e su počeli ozbiljno da djeluju kada je riječ o ovoj temi, te se u skorije vrijeme može očekivati i prijateljska utakmica.

Deset godina nogometa nije bilo u ovoj zemlji, te će sigurno biti prelijepo ponovo vidjeti scene koje su svima nama svakodnevnica i nešto "normalno".

Na kraju ostaje da vidimo kako čelnici FIFA-e misle sve sporvesti u djelo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.