Košarkaški Super kup Španije

Barcelona ponizila Real

Adnan Beganović

U drugom polufinalnom susretu košarkaškog Super kupa Španije, Barcelona je lakše od očekivanog svladala madridski Real (89:55).

Prvi ovosezonski duel Barcelone i Reala madridska momčad neće po dobrom pamtiti. Naime, košarkaši Barcelone ponizili su svoje ljute rivale, a konačan rezultat je pravo mjerilo odnosa snaga na terenu.

Košarkaši Reala ravnopravan protivnik Barceloni su bili u samo prve tri minute susreta (6:6). Nakon toga Barcelona pravi seriju od 11:0 i već tada je bilo jasno koja će momčad igrati u finalu.

Igra Reala raspala se, a rapoložena katalonska momčad znala je to iskorititi.  Na odmor se otišlo pri rezultatu 45:29, da bi u trećoj četvrtini "kraljevski klub" doživio pravi potop. Naime, u trećoj dionici Real je postigao samo 8 poena, dok je Barcelona postigla 31. Zadovoljni rezultatom, košarkaši Barcelone u posljednjih 10 minuta susreta ušli su opušteno, pa je Real posljednju četvrtinu riješio u svoju korist (18:13).

Kod Barcelone najefikasniji su bili Terence Morris sa 16, te Pete Mickeal i Ricky Rubio sa po 13 poena, dok kod neprepoznatljivog Reala vrijedi istači Clay Tuckera koji je postigao 15 poena.

Barcelona - Real 89:55 (26:15, 19:14, 31:8, 13:15)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti