Novi teren i sjajna atmosfera na stadionu u Banjoj Luci

Marinović čestitao igračima, posebno istakao jedan detalj

Samir Mlaćo
Banjalučki Borac je jučer obradovao svoje navijače protiv Sloboode.

Bilo je 3:1 i u Borcu itekako mogu biti zadovoljni.

Vratili su se u svoj dom i obradovali navijače koji su ispunili stadion i pripremili vatrenu atmosferu.

“Zahvalio bih se navijačima na sjajnoj podršci. Mislim da su se i navijači poželjeli da igramo u Banjaluci. Danas su slavili i rođendan tako da su im igrači poklonili pobjedu.”, rekao je poslije meča trener Borca Vinko Marinović.

Govorio je i u dešavanjima na terenu.

“Dosta dobro smo otvorili prvo poluvrijeme u kojem smo većim djelom kontrolisali igru osim u toj jednoj situaciji kada je Sloboda imala jedan kontranapad.

U drugom dijelu Sloboda jeste imala posjed, ali smo, i mi, imali svoje prilike za treći gol. Na kraju smo ga postigli. Bila je ovo dobra utakmica u kojom smo vidjeli četiri gola.

Na novom terenu se vidi da je igra dosta drugačija za razliku od prošlih kola. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni“, dodao je Marinović.

Borac trenutno ima 27 bodova, a u narednom kolu očekuje ga derbi sa FK Željezničar na Grbavici. Susret se igra u nedjelju.

Šef struke Slobode Adnan Jahić otvoreno je govorio o porazu svog tima pred više od 7.000 navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim da čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi, atmosfera je bila odlična. Novi teren je donio bržu igru, a vidio se i individualni kvalitet koji igrači Borca posjeduju. Bili su nošeni publikom i zasluženo su slavili. Mi smo užasno otvorili utakmicu, bili smo u nekom grču. Bježali smo od igre i nismo dobili duele na sredini terena. Za to smo kažnjeni pogotovo kod drugog gola, kada smo izgubili jednu loptu i nismo mogli stići", rekao je Jahić, čiji tim je, i on to kaže, izgledao malo bolje u nastavku:

"U drugom poluvremenu smo imali neki posjed i tri četiri kornera, ali nismo imali snage da stignemo Borac. Ovaj poraz možemo tražiti u tome što nam dosta igrača fali, a posebno u zadnjoj liniji. Jako je teško spremati utakmicu protiv Borca bez skoro cijele zadnje linije. Nama ostaje spremanje za Sarajevo i borba do zadnjeg kola", rekao je on.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.