Plavi sa Grbavice vode nakon prvog dijela

Amoah potvrdio da je veliko pojačanje Željezničara

Samir Mlaćo
FK Željezničar nakon prvog poluvremena vodi u Srebreniku 1:0.

Nakon jednog ubačaja sa strane Santosa, golman Barcola je katastrofalno reagovao, pratio je to Amoah i pogodio.

Bio je to treći pogodak Amoaha ove sezone i to u najboljem momentu za Plave sa Grbavice.

Amoah se pokazao kao veliko pojačanje za Željezničara i sada Željezničar vodi.

U drugom poluvremenu će Tuzlaci morati krenuti ofanzivnije, dok će Željezničar čekati svoju šansu da postigne drugi pogodak i završi posao.

Početni sastavi timova:

FK Tuzla City: Barcola, Šukilović, Nukić, Eleouet, Kuzmanović, Karić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Pantelić, Diaby. Na klupi su: Gavrić, Fejzić, Veselinović, Mešinović, Burić, Hrkač, Coulibaly, Mendeš.

FK Željezničar: Bender, Malić, Kosorić, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Beća, Galić, Amoah. Na klupi su: Hajdarević, Subašić, Mekić, Bekrić, Haračić, Mućaj, Muftić, Šehić.

Pravdu na meču u Srebreniku dijeli Josip Martinović iz Čapljine sa pomoćnicima Borisom Dujmovićem iz Mostara i Jurom Musom iz Čitluka. Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posmatrač suđenja je Asmir Budimlić iz Bihaća.

U prvom duelu ova dva tima Željezničar je na Grbavici slavio 4:2, iako je vodio 4:0 nakon sat vremena igre.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.