Zasluženo slavlje Plavih

Popularni hit odjekuje svlačionicom Željezničara: Ne, nije "Grbavica"

Edmir Škorić

Fudbalski klub Željezničar osvojio je vrijedna tri boda na teškom gostovanju u Srebreniku protiv ekipe Tuzla City.

Tim Edisa Mulalića imao je dva poraza, a onda vezao dvije pobjede u prvenstvu i sada je treći na tabeli sa 28 bodova, sa sve reralnijim šansama i sve opravdanijim vjerovanjima da će se na kraju unatoč svim problemima plasirati u Evropu.

Amoah i Štilić bili su strijelci za goste iz Sarajeva, dok je tek u 79. minuti Pantelić pogodio za tračak nade ali ne i za spas Tuzlaka u ovom meču. 

U prošlom kolu Plavi su na Grbavici savladali Velež sa 2:0, a ciklus teških utakmica završava narednog vikenda na Grbavici u duelu sa Borcem, četvrtoplasiranim timom na tabeli koji je također uspio da podigne svoju formu.

Nakon što je odsviran kraj meča u Srebreniku, počelo je slavlje Sarajlija, a popularni narodni hit mogao se čuti u svlačionici.

Igrači su uživali uz "koktel ljubavi" i pjesmu Nedeljka Bajića Baje koja se vremenom pretvorila kao neka vrsta "proslavne himne" za brojne sportiste i sportske kolektive.

Potpuno zasluženo slavlje igrača Željezničara, no neće sve to dugo trajati, već od sutra misli će biti usmjerene prema Borcu i još jednoj jako važnoj i zahtjevnoj utakmici.

Alihodžić: Željezničar igra napadački

U izostanku Edisa Mulalića (suspenzija) sarajevski tim predvodio je Haris Alihodžić, dok je u izostanku Dragana Jovića (bolest) Tuzlake predvodio Selver Ahmetović.

Nakon utakmice obojica su dali svoje izjave.

Prvi se medijima obratio predstavnik gostiju, Haris Alihodžić:

"Zaslužena pobjeda.

Mi smo otvorili drugo poluvrijeme veoma dobro i stvorili dvije stopostotne šanse gdje je golman strašno odbranio.

Poslije toga smo postigli pogodak i desila se za Tuzla City situacija gdje je igrač dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i nama olakšao pod navodnicima.

Mi smo onda opet imali dvije-tri stopostotne šanse, nismo ih iskoristili, da bi zadnjih deset minuta strepili da ne bi protivnik izjednačio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mislim da je rezultat realan i ja se nadam da ćemo i narednu utakmicu, a to je protiv Borca derbi na Grbavici, odigrati ovako kvalitetno i pobijediti Borac.

Željezničar igra napadački. To su mogli svi primijetiti. U svaku utakmicu ulazimo napadački pa šta se god desi. To je i danas isto bilo, isplatilo se i ja se nadam da će isto tako biti i protiv Borca", rekao je Alihodžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.