Aragones i Casillas po izlasku iz aviona u Madridu

Evropski prvaci vratili se u domovinu

Veličanstveno slavlje u Španiji

Život u Madridu sinoć je stao! Na hiljade građana stiglo je na aerodrom Barajas i Trg Colona, kako bi se naklonili sinovima svoje nacije, prvacima Evrope u fudbalu.

Po selektora Luisa Aragonesa i reprezentativce Španije u Beč je došao avion nacionalne kompanije ofarban u španskom zastavom na kojoj je pisalo “Šampioni”.

Sa aerodroma u Madridu prvi je izašao kapiten i golman „furije“ Iker Casillas. Podigao je pehar i navijačima, rekao:
"Ovo je za vas!"

Saobraćaj u Madridu bio je privremeno obustavljen, dok su se reprezentativci provezli gradom i stigli do Trga Colona. Građani su napravili špalir skandirajući Torresu, Casillasu, Xaviju, Pyolu, Villi i ostalim španskim fudbalerima koji su se popeli na krov Evrope na šampionatu u Austriji i Njemačkoj, poslije 44 godine.

Kako pišu španski mediji na veličanstvenoj proslavi čak se i vječito hladni selektor Aragones nasmijao što je izazvalo posebno oduševljenje kod državljana Španije.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.