Redsi su se poprilično namučili u duelu protiv Leicestera, ali su upisali pobjedu (Foto: EPA)

Dva autogola

Scene s Anfielda ostat će upamćene: Liverpool na nevjerovatan način pobijedio Leicester

Midhat Šljivak

Liverpool je u susretu 18. kola engleske Premier lige na Anfieldu savladao ekipu Leicestera s 2:1, a ovaj meč obilježila su dva nevjerovatna autogola defanzivca gostujućeg tima Wout Faes.

Liverpool je večeras na Anfieldu dominirao protiv Leicestera i zasluženo je pobijedio, ali tim Jurgena Kloppa nije nimalo lagano došao do tri boda.

Gosti odlično otvaraju meč. Već u četvrtoj minuti Dewsbury-Hall postiže pogodak za vodstvo Leicestera od 1:0 i šok na Anfieldu.

Nakon primljenog gola Redsi kreću naprijed. Pokušavali su na sve načine doći do gola, a u tome im je pomogao defanzivac Leicestera Wout Faes.

Nesretni 24-godišnji štoper uspio je u sedam minuta postići dva nevjerovatna autogola i donio je Liverpoolu preokret.

Faes je prvi autogol postigao u 38. minuti. Nespretno je reagovao na ubacivanje Trenta Alexandera-Arnolda i mreža njegovog gola se zatresla za 1:1.

U 45. minuti meča novi autogol. Ovog puta još bizarniji. Darwin Nunez očekivano promašuje zicer, lopta se odbija do Faesa koji šalje loptu u mrežu za preokret i vodstvo Liverpoola od 2:1 na poluvremenu.

Nastavak meča donosi ponovo dosta prilika. Pokušavali su najčešće Darwin Nunez i Mohamed Salah, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Imao je i Leicester opasnih situacija pred golom Redsa. Međutim, rezultat se nije mijenjao do kraja i ostalo je 2:1.

Tim Jurgena Kloppa upisao je četvrti uzastopni trijumf, ali i nakon ovog kola ostaje na šestoj poziciji s 28 osvojenih bodova. Jasno je da je Kloppov tim u dobroj formi, a u nardnom kolu ih čeka duel protiv Brentforda.

Leicester nakon skromnog početka sezone igra sve bolje. Večeras ih sreća međutim nije poslužila i nakon ovog meča ostali su na 17 bodova i trenutno drže 13. poziciju.

U još jednom večerašnjem meču Brentford je kao gost savladao West Ham s 2:0.

Premier liga, 18. kolo:

West Ham - Brentford 0:2
Liverpool - Leicester 2:1

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.