Bori se za život

Šok u Argentini: Upucan fudbaler kojem se spremao transfer karijere, zaludio je evropske klubove

Haris Zilić

Loše vijesti stižu nam iz Argentine. Jedan od najvećih argentinskih fudbalskih talenata Lautaro Ronchi (18) koji je član Racing Cluba, završio je u bolnici nakon što je upucan u glavu prenose mediji u ovoj južnoameričćkoj državi.

Pomenuti fudbaler je bio na piću sa prijateljem, ali se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Skupina naoružanih mladića ušla je u objekat i otvorila vatru prema jednom od lica, a metak je "zalutao" i pogodio u glavu Ronchija.

German Camiletti, direktor bolnice HECA u kojoj je hospitaliziran Lautaro Ronachi, rekao je za Radio 2 da mladi fudbaler ima oštećenja središnjeg živčanog sistema i da je stanje još uvijek kritično.

Ako dobije ovu borbu i uspije se izvući pitanje je kakve će imati posljedice u budućnosti.

Jedno je sigurno, ovim šokantnim događajem prekinuta je jedna obećavajuća karijera jer Ronchi gotovo sigurno neće moći da se vrati profesionalnom fudbalu.

Također u Rosariju, u srijedu navečer, poginuo je jedan 16-godišnji tinejdžer, a njegova 19-godišnja rodica je teško povrijeđena, tako da je sve više nemilih događaja u Argentini.

Policija smatra da se sve dešava zbog navijačkih nesuglasica, poznato je da su Argentini navijači ludi za fudbalom i klubovima pa nekada navijanje preraste u nemile scene i teške događaje.

Ronchi je prošao sve omaldinske kategorije Racinga, bio je na radaru pojedinih evropskih klubova koji su krenuli u brobu za njegov potpis.

Mnogi fudbalski stručnajci su mu predviđali odličnu karijeru i govorili su da bi u godinama koje dolaze mogao biti novi reprezentativac Argentine koja je aktuelni prvak svijeta, ali jedan izlazak sa prijateljem se pretvorio u najgoru noćnu moru.

Život je sada ispred svega i svi se nadaju da će se Ronchi izvući.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.