Bayern se plasirao u četvrtfinale DFB-Pokala.

Bavarci idu dalje

Bayern protutnjao kroz Mainz, Cancelo nije mogao bolje debitovati

Eldar Ganibegović

Minhenski Bayern plasirao se u četvrtfinale njemačkog Kupa nakon što je večeras u gostima s 0:4 savladao ekipu Mainza.

Već u desetoj minuti prva velika šansa. Coman je šutirao nakon solo dionice, ali njegov pokušaj zaustavlja domaći golman.

Sedam minuta kasnije gol. Eric Maxim Choupo-Moting je bio strijelac na asistenciju Joaoa Cancela, najnovijeg Bayernovog pojačanja koji je na taj način sjajno debitovao.

Nakon 13 minuta još jedna lopta u mreži domaćina. Muller je pronašao Musialu koji je uduplao vodstvo Bavaraca.

Igrala se 38. minuta kada je Kimmich pogodio stativu, da bi u 44. minuti Sane postavio konačnih 0:3 na poluvremenu.

Mogao je Bayern do četvrtof gola u 53. minuti. Muller je šutirao, no jedan fudbaler Mainza blokira udarac u posljednji tren.

Mainz je do utješnog pogotka mogao u 61. minuti kada je Caci bio u šansi, ali njegov šut odlazi tik pored stative. Konačnih Mainz 0:4 Bayern postavio je Davies u 83. minuti utakmice.

Mainz je utakmicu završio s igračem manje jer je Hack u 86. minuti dobio drugi žuti karton, a direktan crveni je tri minute prije toga van terena dobi Svensson.

Ranije danas plasman u četvrtfinale obezbijedio je i RB Leipzig koji je s 3:1 savladao Hofenheim. Ermin Bičakčić presjedio je na klupi svih 90 minuta. Osim njih, do sada su se dalje plasirali i Union Berlin i Stuttgart.

Ostalo je još da se odigraju utakmice Sandhausen - Freiburg, Eintracht - Darmstadt, Bochum - Borussia Dortmund i Nurnberg - Fortuna.

DFB-Pokal, osmina finala:

Mainz - Bayern 0:4 (Choupo-Moting 17', Musiala 30', Sane 44', Kimmich 83')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.