Osman Hadžikić stigao je kao zvučno pojačanje u Velež, te taj epitet za sada itekako opravdava.

Sjajni golman Veleža

Hadžikić: Vjerujte mi, ova ekipa ima pobjednički mentalitet · Intervju

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Zimus je Velež svoje redove pojačao jednim zvučnim imenom. U pitanju je golman Osman Hadžikić koji je stigao kao slobodan igrač nakon što je bio član Admire iz Wackera. Šansu je dobio na posljednje tri utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i sjajno je koristi - nije primio niti jedan gol.

Nedim Jusufbegović po prvi put je na gol Veleža Osmana Hadžikića stavio u utakmici protiv Sarajeva, kada je Velež u Kaknju slavio s minimalnih 0:1.

Zatim ga je odmorio u revanšu četvrtfinala kupa u onom trijumfu od 4:0 protiv Sloge, da bi Hadžikić ponovo sačuvao svoju mrežu u remiju protiv Slobode i gostujućem trijumfu jučer protiv Sloge (0:2). 

Bio je to povod i da uradimo intervju s ovim sjajnim golmanom, koji nam je otkrio da je za Velež bio zainteresovan čim je čuo da postoji ta opcija.

Kako je bio uspostavljen kontakt s Veležom i da li te bilo "strah" dolaska u nepoznato?

"Iskreno, već neko vrijeme sam komunicirao s menadžerom Vedranom Jurakom i imali smo neke ponude iz Bosne i Hercegovine koje nas nisu zadovoljile. Ali, kada mi je spomenuo Velež iz Mostara, bio sam zainteresovan od prvog trenutka.

Znao sam da je Velež jedan od najvećih klubova u našoj državi i da je to ono što mi treba u ovom trenutku. Također, iskoristio bih priliku da se zahvalim i predsjedniku Senadu Kevelju koji radi ogroman posao za naš Velež i koji je zajedno sa stručnim štabom na čelu s Nedimom Jusufbegovićem vjerovao u mene."

Kako si primljen u Mostaru i da li osjetiš koliko zapravo ljudima znači taj klub?

"U Mostaru sam primljen odlično od prvog trenutka kada sam došao, počevši od potpisa ugovora i nekih sitnih detalja oko marketinga koji su mi se jako svidjeli odmah na početku.

Što se tiče navijača, primljen sam stvarno dobro i htio bih ovim putem da im se zahvalim na podršci. Zaista se u Mostaru osjeti da ovi ljudi žive za Velež. Naravno, ovim putem čestitam i rođendan našoj navijačkoj grupi."

Iskoristio si svoju priliku. Koliko si zadovoljan svojim partijama i rezultatima tima? 

"Mislim da čovjek u životu treba proći svašta da bi znao cijeniti pružene prilike. Ja sam bio u takvoj situaciji da mi je falilo utakmica u nogama što bi se reklo, čekao sam priliku i vjerovao u sebe, a kada sam je dobio mislim da sam je iskoristio na najbolji mogući način. 

Za sada sam, naravno, zadovoljan kako partijama tima, tako i svojim nastupima, a mi dalje idemo iz utakmice u utakmicu. Čeka nas još jedan težak duel već u srijedu."

Koliko Velež može u ovoj sezoni?

"Velež može puno, ali, kako sam već rekao, idemo iz utakmice u utakmicu. Očekivanja naših navijača su uvijek velika, Velež je veliki klub."

Šta očekuješ od susreta sa Željezničarom u kupu u srijedu, šta bi moglo presuditi?

"Želimo, naravno, pobjedu kao i u svakoj utakmici. Međutim, kako sam već rekao, nećemo imati nimalo lak posao. Može presuditi naš timski duh i pozitivna atmosfera u svlačionici, koja je sve bolja iz utakmice u utakmicu.

Vjerujte mi, ova ekipa ima pobjednički mentalitet i u svakoj utakmici idemo na pobjedu."

Kakav utisak je na tebe ostavila Premijer liga?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Premijer liga je za sada na mene ostavila fin utisak. Trenutno je liga jako izjednačena i nikome neće biti lako do kraja sezone. Drago mi je što se počelo raditi na infrastrukturi i mislim da će poboljšanjem terena doći i do poboljšanja kvaliteta Premijer lige."

Podsjetimo, Velež u srijedu od 20:30 dočekuje Željezničar u prvoj utakmici polufinala kupa Bosne i Hercegovine. Mostarci brane trofej, a očekuje se da od prve minute nastupi i sjajni 27-godišnji Hadžikić, što će mu biti i prva utakmica u ovom takmičenju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.