FA Kup

Manchester United zakazao veliki derbi u finalu FA Kupa - Penali razočarali Brighton

M. Šljivak

Manchester United plasirao se u finale FA Kupa nakon što je danas na Wembleyju boljim izvođenjem penala savladao Brighton sa 7:6. Nakon 120 minuta igre bilo je 0:0.

Manchester United borit će se za trofej FA Kupa nakon što je danas nakon velike borbe u 120 minuta i potom nakon izvođenja penala savladao Brighton sa 7:6.

Očekivano duel na Wembleyju donio je izuzetan tempo igre, a Brighton je taj koji je u uvodnim minutama imao prve ozbiljne šanse. Alexis Mac Allister i Julio Enciso imali su prilike, nisu bili precizni.

Bruno Fernandes je potom uzvratio, imala oba tima nekoliko dobrih pokušaja u prvom dijelu, a bliži pogotku je bio United.

U finišu prvog dijela Bruno i Christian Eriksen su u šansi za Crvene đavole, no promjene rezultata nije bilo i ostalo je 0:0 nakon 45 minuta igre.

Brighton u 57. minuti meča stvara veliku šansu. Nakon kornera iz voleja pokušava Julio Enciso, De Gea fenomenalno brani i spašava United.

Velikih šansi nakon toga nije bilo. Igralo se dosta žestoko, sudija Craig Pawson je puštao mušku igru u kojoj su se oba tima dobro snašla.

Međutim, izostali su golovi nakon 90 minuta igre. Ostalo je 0:0 i meč je otišao u produžetke.

Ni dodatnih 30 minuta nisu donijeli promjenu rezultata na Wembleyju. To je značilo da će se putnik u finale dobiti nakon penala.

Poprilično precizno su izvodili penale igrači oba tima. Golmani De Gea i Sanchez nisu bili u prilici da naprave previše sve do sedme serije kada je Brighton promašio penal.

March je zapucao loptu iznad gola, a zatim je Lindelof pogodio za pobjedu Manchester Uniteda i plasman u finale FA Kupa.

Tamo će United igrati protiv svog najvećeg rivala Manchester Cityja. Finale je zakazano za 3. juni, a domaćin je naravno Wembley.

FA Kup, polufinale:

Manchester United - Brighton 0:0 (7:6)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.